Heading straight for the Palazzo

EN: Style is a way of expressing who we are, it is an extenstion of our personality. Style is the result of our activities, the result of what we study, of what we read, of our hobbies, of places we like to travel to, of cultures and local habits we inspire from.

In my opinion, the concept “fashion style” is vanishing. Teenagers and most people do not have a fashion style anymore, everything is about comfort. My outfits are usually a bit different than what people wear (skinny jeans and t-shirt), that is the reason why yesterday for example, I received lots of mean looks and I heard things like “Who does she think she is?” Well, I did not know that you have to be a star in order to dress out of the ordinary.

I admit that when I go to school I dress casual because I do not have the time in the morning to create an outfit and a makeup. But when I go out, that changes. I have the time to work on my outfit.

In this outfit I wore a pair of Palazzo pants, a trend in the 60-70’s, together with a straight slim blazer from Trussardi and an extra wide belt. As for accesories, a black beret, a pair of colorful clips and Bottega Veneta Sunglasses.

 

RO: Stilul este o manifestare în exterior a ceea ce suntem, este o extensie a personalitații noastre. Stilul este rezultatul activitaților pe care le interprindem zilnic, rezultatul a ceea ce studiem, ce citim, ce sport facem, ce hobbyuri avem, a locurilor în care ne place să călătorim, a culturilor locale sau străine din care ne inspirăm.

După părerea mea concepția de stil vestimentar este pe cale de dispariție. Adolescenții cât și persoanele până în 30 de ani nu mai au un stil vestimentar. Ținuta mea de ieri a fost ușor diferită de ce poartă tineretul (pantaloni strâmți și un tricou) de aceea am primit o grămadă de priviri în batjocură, râsete și vorbe de genul “Cine se mai crede și asta?” Nu am știut că trebuie să fi un star pentru a purta ceva mai deosebit.

Recunosc că la școală și eu port o pereche de blugi și un pulover larg. Îmi este comod dar mai ales rapid. Dimineața nu am timp să construiesc o ținută și un machiaj așa că optez pentru piese simple. Totuși când ies în oraș, lucrurile se schimbă.

În această ținută, am purtat o pereche de pantaloni Palazzo, o tendință a anilor 60-70, împreună cu un sacou strâmt și drept de la Trussardi împreună cu un cordon foarte lat. Cât despre accesorii, o beretă neagră împreună cu o pereche de clipsuri colorați și ochelari de soare de la Bottega Veneta.

 

6 thoughts on “Heading straight for the Palazzo

Leave a Reply